top of page

EPOKSI SMOLA - čudesni materijal za unikatne proizvode

Updated: Aug 4, 2021


Materijal epoksi smola u poslednjih nekoliko godina nalazi svoje mesto u raznim oblastima, kako u građevinskoj industriji tako i u dizajnu enterijera. Poznata je njena primena u industriji, ali u poslednjih nekoliko godina izražen je trend korišćenja ovog materijala za dizajn i dekoraciju.

Ovaj izuzetno praktičan materijal koristi se za dekoraciju namještaja, u dizajniranju enterijera, izradi nakita, ukrasa, podloga, posuda i raznih drugih predmeta. Proizvodi od epoksi smole su novi trend u svetu i koriste se za izradu opreme u restoranima i predmeta u domaćinstvu jer su veoma kvalitetni i otporni na oštećenja.

PRIMENA


Epoksidna smola nudi niz mogućnosti koje se razlikuju od bilo kojeg drugog materijala, a zajedno sa drvetom možete postići širok spektar mogućnosti dizajna. To je izuzetan materijal koji je veoma izdržljiv i neporozan, što ga čini idealnim izborom za različitu primenu.

Epoksidne smole su dvokomponentni sistem, koji se sastoji od smole i učvršćivača. Mešanjem dve komponente dolazi do hemijske reakcije tako da se tečna smola postepeno stvrdne do čvrste plastike. Epoksi smola može biti prozirna ili u boji a rezultat je čista površina visokog sjaja. Spektar primene epoksi smole je u različitim detaljima i komadima nameštaja i u dekoraciji enterijera.



Tako običan sto od drveta može dobiti potpuno novi sjaj u kombinaciji sa epoksi smolom a osim stolova mogu se izliti i kuhinjski pultovi, slike, predmeti za unutrašnje uređenje doma, nakit ili skulpture.

Sa epoksi smolom možete stvoriti umetnička dela koja očaravaju svojom jedinstvenošću i sjajem. Od satova i vaza, do nakita ili zidnih panela sa vašim omiljenim detaljima, naprimer školjkama koje ste doneli sa mora a koje biste hteli da pretvorite u čarobnu uspomenu.

Osušeno i veštačko cveće ili lišće nikada ne izbledi kada je umetnuto u epoksi smolu. Sačuvajte cvet ili neki predmet zauvek! Kada se predmet pomeša s epoksi smolom trajaće godinama.



Ovo je izuzetno popularan materijal i za izradu suvenira, ukrasa i nakita. Omogućuje vam da izradite višedimenzionalne predmete koristeći stvarne predmete koje okružite epoksi smolom.

Epoxy smola može služiti kao okvir, ali ne samo za slike nego i za trodimenzionalne predmete. Na taj način možete dugoročno sačuvati neke predmete koji vam mnogo znače, a ovakav tip uspomene može biti i odličan poklon.



Postoji zaista bezbroj mogućnosti za korištenje ovog neobičnog, ali zahvalnog materijala. Naša ili vaša ideja je bezbroj, a Klub ljubitelja drveta je tu da ih oživi



Javite se da sa nama maštu pretvorite u stvarnost i njome ukrasite svoj dom. Pogledajte i ostale postove pronađite sve informacije što vas zanimaju vezano za najnoviji trend.



Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page